Installatie voorschriften composiet douchebak

ZIJ-AANZICHT DOUCHEBAK

 

BOVEN-AANZICHT DOUCHEBAK

  • De op maat geproduceerde douchebakken hebben een tolerantie (afwijking) van plus of min 2,5 mm. 
  • De douchebak moet altijd horizontaal en op een vlakke ondergrond worden bewaard totdat deze wordt gemonteerd.
  • Voor installatie dient u zich ervan te verzekeren dat het oppervlak waarop de douchebak wordt geplaatst droog is. Indien de ondergrond niet volledig droog is kan dit tot gevolg hebben dat de douchebak vervormt en onbruikbaar wordt.
  • De douchebakken kunnen worden bewerkt met steenschijven of -boren, een eventuele afgezaagde zijde dient dan uiteraard tegen een muur te worden geplaatst.

 

INSTALLATIE DOUCHEBAK


Wij adviseren de douchebakken een aantal mm vrij te houden van de wanden zodat de douchebak bij hogere temperatuurverschillen nog iets kan werken. Wel dient u de douchebak maximaal 10mm vrij te houden aan alle zijden, dit om problemen met de montage van een douchewand en/of tegels te voorkomen.

 

  • Voor het plaatsen van een douchewand of ander materiaal op de douchebak moet u er zeker van zijn dat er geen sprake is van defecten in het oppervlak van de douchebak, dat de installatie correct is uitgevoerd en dat het water goed wordt afgevoerd. Douchebakkenopmaat.nl is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten voor het verwijderen van douchewanden en/of tegels die op de douchebak zijn geplaatst.  
  • Het oppervlak waarop de douchebak wordt geplaatst moet in de lengte- en breedte-richting waterpas en vlak zijn zodat de afvoer van water optimaal is en een eventueel te plaatsen douchewand goed sluit. 
  • Voor een goede fixatie van de douchebak dient deze met een flexibele montagekit op de ondergrond te worden gelijmd.